50% rabat på alt i den fysiske butik i Aarhus


TENCEL™ T-shirts fra CONSJUS


Tobias Lindhardt Iversen

1. december, 2019

// Reklame //

Jeg har længe snakket om og været virkelig fascineret af stoffet TENCEL™. Jeg havde dog ikke selv haft stoffet mellem hænderne før denne uge. Der kom nemlig en pakke ind ad døren fra danske CONSJUS.

CONSJUS er et nyt dansk tøjmærke, der har hjemme i Fredericia og er startet af to tøjentusiaster, der samlet har mere end 40 års erfaring indenfor tøjbranchen. De syntes, at der manglede bæredygtigt kvalitetstøj på markedet, som ikke kostede en formue, så de startede deres egen webshop. De sælger T-shirts og skjorter i bæredygtige materialer til både mænd og kvinder.

De T-shirts jeg fik ind af døren, var deres T-shirt i TENCEL™ lavet af 96% TENCEL™ og 4% elastan. De fås i farverne hvid og mørkeblå.
Mit første indtryk, da jeg prøvede den hvide på, var at den var meget blød og elastisk – lidt ligesom sportstøj kan være det. Jeg tog en bomuldstrøje på for at mærke forskellen på stofferne og det var klart at bomuldsstoffet mærkedes mere stift. TENCEL™ stoffet var tyndere og finere, hvilket dog også resulterede i en lille smule gennemsigtighed ved den hvide T-shirt, kunne jeg se.

TENCEL™ stoffet føltes utrolig let at have på og T-shirten havde et godt fald. Jeg havde fået T-shirts i både Large og X-large, fordi pasformen er normal, men med ekstra længde. Jeg syntes sådan set at begge størrelser passede mig. Large-modellen sad lidt tættere til omkring armene og brystet, hvilket jeg godt kan lide og den føltes ikke for lille.   X-large-modellen virkede en lille smule stor til mig, selvom det er den størrelse, jeg plejer at bruge. Det gav et oversize-look, jeg egentlig godt kunne lide og den sad ikke så tæt, hvilket også var rart. Kan man bedre lide at T-shirts sidder lidt løst på en, vil jeg anbefale at man køber den størrelse man plejer at bruge.

Er man ikke til trøjer med lidt ekstra længde i kroppen, skal man nok ikke vælge disse T-shirts. Der sidder et lille CONSJUS-mærke i siden af T-shirten, som nogle måske ikke ville kunne lide. Personligt kan jeg bedst lide at mine T-shirts bare er helt plain (rene), men jeg lagde faktisk stort set ikke mærke til mærket, så det gjorde egentlig ikke så meget.

Jeg vil helt klart anbefale de her T-shirts fra CONSJUS. De indfriede mine forventninger, sad virkelig godt og var mere behagelige end mine bomulds T-shirts. Large-modellen var min favorit med hensyn til pasform, så jeg vil anbefale at købe en størrelse mindre end den man normalt bruger.

På billedet til højre kan du se en lille besked, som sidder inde i t-shirten på vaskemærket. En lille geni-streg, som beviser at de virkelig står inde for bæredygtighed og har gennemtænkt deres koncept.

Du kan handle CONSJUS her.

PS: Vær opmærksom på at du ikke må tørre dem i tørretumbleren!