Surf og elsk dit tøj


Tobias Lindhardt Iversen

10. november, 2019

// Reklame //

I går tog jeg på road trip til Thy for at se min storebror Magnus surfe og mærke den friske vesterhavsvind.

Magnus læser til daglig på AU og er i gang med at skrive sit bachelorprojekt i idræt. Når han ikke arbejder på det, dyrker han al mulig slags sport som f.eks. fodbold, crossfit og klatring og prøver hele tiden nye ting af.

Han er også bestyrelsesmedlem i en friluftsforening, der hedder Vild. De arrangerer alt fra nighttrail og klatring til sanke- og fisketure. Magnus arrangerer også af og til ture i foreningen og har været med til at stå for denne surftur til Klitmøller – eller Cold Hawaii som stedet også kaldes.

Da jeg ankom lørdag omkring middag, havde han og de andre allerede været ude og surfe i et par timer.

Bølgerne havde ikke være gode om fredagen fortalte de mig, men denne dag var de bedre. Vejret var koldt og overskyet og alle surferne var iført våddragter. Ikke umiddelbart hvad man forbinder med surfing, men i Danmark er det typisk sådan det ser ud, fordi de bedste bølger findes i de kolde efterårs- og vintermåneder.  Klitmøller er omringet af Thy National Park, som er Danmarks største nationalpark. Den strækker sig fra Agger Tange i syd til Hanstholm i nord. Naturen ser gold ud, men den er alligevel fuld af både dyre- og menneskeliv.

Det var også i Thy at to mænd ved navn Lukas L. Leszczynski og Lars Riis tilbage i 2013 grundlagde ELSK® – et tøjmærke med fokus på at værne om naturen og behandle den med respekt ved at skabe så lille et aftryk på den som muligt.  Theoder iført ELSK® Aurora Brushed t-shirt – 100% økologisk bomuld

ELSK® laver i dag tøj af tekstiler som økologisk bomuld, Tencel, uld, genbrugsplastik og genbrugsgarn.

Deres mål er at skabe bæredygtigt kvalitetstøj, hvor du får mest muligt valuta for pengene. Tøj som du virkelig sætter pris på og bruger langt ud i fremtiden. Alt sammen med henblik på at inspirere forbrugere og andre virksomheder til også at fokusere på miljøet og gå en mere bæredygtig vej.
Tobias iført ELSK® Signed Hoodie – 72% økologisk bomuld og 28% Tencel

ELSK® er en del af 2020 Circular Fashion System Commitment og er et af de brands, der har stillet de højeste krav til sig selv. Det betyder bl.a. at de i 2020 begynder at tage imod brugt Elsk-tøj, som de videresælger og af salget donerer de 70% til NGO’er, der kæmper for miljøet.

Desuden skal 20% af deres kollektion i 2020 være lavet af genbrugsgarn.

De er også medlem af organisationen 1% for the planet, hvilket vil sige af de donerer 1% af hvert salg til organisationer, der arbejder på at passe på miljøet.
Theodor iført ELSK® Poplin “Måge” skjorte – 100% økologisk GOTS-certificeret bomuld

Udover at være bæredygtige, når det kommer til deres tøj, er de det desuden også, når det kommet til indpakning af det. I stedet for at pakke deres tøj ind i en masse plastik, bruger de indpakningspapir.

OBS: Vær opmærksom på at deres tøj er lille i størrelsen. Jeg bruger normalt XL, men skulle bruge en størrelse XXL.

#detmildt