50% rabat på alt i den fysiske butik i Aarhus


Økologiske bomuldsskjorter fra CONSJUS


Tobias Lindhardt Iversen

6. april, 2020

// Reklame //


Bag CONSJUS står parret Hanne og Søren, der bor i Fredericia med deres to små børn.

Sammen har de to stiftere mere end 40 års erfaring fra den danske tekstil- og modebranche, hvor der på CV’et står brands som bl.a. 4YOU, Bruuns Bazaar, SAND, Kello, Selected og VERO MODA. Fokusområdet har altid været indkøb, produktudvikling og social responsibility.

I 2019 valgte de at starte virksomheden og brandet CONSJUS, fordi de ville vise, at det faktisk er muligt at lave kvalitetstøj til gode priser, også selvom tøjet både er produceret i EU og fremstillet af bæredygtige materialer. For både Hanne og Søren var det vigtigt at brandet ikke skulle gå på kompromis med hverken kvalitet, forarbejdning eller den ansvarlige del, der sikrer gode arbejdsvilkår og en mindre miljøpåvirkning gennem hele værdikæden.

”Vigtigt for os ved opstarten af CONSJUS var simpelthen at sikre, at vi kunne se os selv i øjnene bagefter. Vi ved af selvsyn hvor ressourcekrævende og beskidt modebranchen kan være, og det var dette billede, vi gerne ville gøre op med”.

Økologisk bomuldsskjorte fra Consjus
Consjus økologisk bomuldsskjorte
CONSJUS laver udover deres dejlige TENCEL T-shirts, som jeg før har skrevet om også skjorter og T-shirts i økologisk bomuld. Oxford-skjorterne som jeg er iført på billederne her fås bl.a. i farverne grå, blå og lyseblå, men CONSJUS laver også skjorter i andre pasforme og andre farver. Deres økologiske bomulds T-shirts fås i sort og hvid (se billede til højre). De har en vildt dejlig pasform med lidt elastan i, der gør at de sidder tæt rundt om armene og længden er “normal” – hvilket jeg godt kan lide – i forhold til deres TENCEL T-shirts som har ekstra længde.
Se hele deres udvalg her.

Navnet CONSJUS stammer fra det engelske ord ”conscious”, der betyder ’bevidst’. Det er nemlig lige præcis det CONSJUS handler om, at man som både producent og forbruger tager et bevidst valg.

Alle styles er designet med henblik på, at de skal kunne holde sæson efter sæson, altså gode klassiske styles, der for mange er et must i garderoben. Alle styles er fremstillet af bæredygtige kvaliteter, f.eks. er alle T-shirts produceret i enten GOTS certificeret økologisk bomuld eller TENCEL Lyocell fra Lenzing, der udover at være et fantastisk blødt og lækkert materiale, er en af de mest bæredygtige fibre, der findes.

Grunden til at CONSJUS kan sælge bæredygtigt kvalitetstøj, produceret i Europa, til meget attraktive priser er blandt andet:

  • De styrer selv alle processer, fra idé til indkøb og til varen er pakket til kunden.
  • De handler direkte med alle fabrikker. 
  • De sælger kun online direkte til kunden, uden fordyrende mellemled.
  • Pga. mange års brancheerfaring, ved de hvad der er muligt og til hvilke priser.

”Vores håb for fremtiden er selvfølgelig, at vi kan skalere forretningen, så vi kan tilbyde et endnu bredere udvalg af bæredygtige, styles til både damer og herrer. Som nystartet virksomhed tager vi dog et skridt ad gangen og har fokus på at opbygge et solidt kendskab til og troværdighed til brandet.”


#detmildt