Mathias’ tegninger og økologiske t-shirts


Tobias Lindhardt Iversen

17. november, 2019

Ser du et skelet-menneske i et ’Ud og Se DSB’-blad er det højst sandsynligt Mathias – eller his_drawers som er det navn, han går under på Instagram – der har tegnet det. Tanken om at nogle åbner bladet og et kort øjeblik bliver helt forvirret over at se et dødningehoved som hovednavn på Copenhagen Jazz festival, kan han godt lide.

Hans tegninger er oftest af denne karakter, mørke og morbide og inspirationen kommer, som han selv siger ”fra min undertrykte vrede”. Alle de irritationer og problemer han oplever, at han ikke kan få udtrykt ordentlig med sine ord, udtrykker han på papiret gennem sine tegninger.


Han beskriver sin samling, som sin helt egen billede-dagbog, som vi andre kan få et glimt ind i, men som kun han selv rigtig forstår.


Det hele startede tilbage i folkeskolen, hvor han ikke følte, at undervisning gav mening. Han begyndte i stedet at tegne og lige siden har det langsomt fyldt mere og mere i hans liv. Typisk er tegninger øjebliksbilleder, som er så detaljerede, at de fortæller en hel historie.
Han får meget indflydelse fra crime-noir tegneserier og det ses tydeligt i mange af hans værker.

Nogle gange er de dog også mere simple.

Høvdingehovedet som han har tegnet, fik jeg printet på to T-shirts hos Unicorn Screen Printing. Der bruger de OEKO-TEX certificerede farver og man kan få trykt sine prints på økologiske t-shirts fra Neutral®.

Neutral® kan nok roligt siges at have det mest bæredygtige bomuldstøj, man kan få. De laver kortærmede og langærmede t-shirts, poloer, tanktops, sweatshirts og hoodies. Alt sammen af økologisk GOTS- og Fairtrade certificeret bomuld.

Men tilbage til Mathias.

Han tegner oftest med tuscher og blyanter, men leger også af og til med vandfarver og illustrationer på computeren i et program, der hedder Sketchbook. Forskellige tegneteknikker og termer er ikke noget han går så meget op i og han bruger ikke så meget tid på lærebøger.

Han prøver i stedet lidt forskellige metoder af engang imellem, men tegner for det meste bare på den måde, som han har lært sig selv gennem årene.

Hvis du kan lide hans tegninger og illustrationer, så følg his_drawers på Instagram for at se mere.


Og lige en ting til om Neutral® og deres bæredygtige tøj.

De har EU-blomsten, som er et mærke man kun får, når man sætter meget høje standarder til hele sin forsyningskæde med hensyn til bæredygtighed og miljø.

Deres tekstiler kommer fra fabrikker, hvor de renser og genbruger spildevandet, på Neutral®’s egen fabrik får de strøm fra vindenergi, og inden tøjet kommer ud til forbrugeren, bliver det testet for skadelige stoffer.

#detmildt

Find Neutral® tøj her

Se dem fortælle det hele selv i videoen her: