50% rabat på alt i den fysiske butik i Aarhus

Kan man vaske habitbukser?Tobias Lindhardt Iversen

21. januar, 2021


Det er et spørgsmål, jeg længe har gået og stillet mig selv.

Der står i vaskeanvisning på stort set alle de habitbukser, jeg nogensinde har haft, at de ikke kan tåle at blive maskinvasket, men at de skal til rens. Jeg har aldrig helt forstået hvorfor.


Jeg har stort set aldrig sendt mine habitbukser til rens, fordi jeg synes det er en bøvlet og besværlig, for ikke at nævne temmelig bekostelig affære (ca. 100 kr.).

Men kan man så selv vaske sine habitbukser i stedet?

Det korte svar er: JA

Læs videre og find ud af hvordan jeg fik dette resultat:

Habitbukser inden de er blevet vasket.
Kan man vaske sine habitbukser?

Inden jeg går videre skal det lige siges, at man ikke behøver at sende sine habitbukser til rens, efter man har haft dem på. Man kan sagtens lufte habitbukser, der er lavet af uld.
Det er den mest miljøvenlige måde, så det vil jeg anbefale. Hæng dem ud i 24 timer og så er de så gode som nye igen. Uld har nemlig en god selvrensende effekt.

MEN en gang i mellem trænger ens habitbukser til at blive gjort rene.

Det oplevede jeg fornyligt. Jeg bruger mine habitbukser rigtig meget – også når jeg cykler. Forleden blev de så beskidte efter en cykeltur, at jeg syntes det var på tide at gøre noget ved dem. Så jeg besluttede mig for at teste om mine habitbusker kunne holde til en omgang i vaskemaskinen.

beskidte habitbukser
habitbukser der er beskidte

Hvordan vaskede jeg mine habitbukser?

Jeg gav dem en uldvask på 40 min, med 800 omdrejninger og på 20 grader. Jeg brugte Änglamarks vaskemiddel, som Forbrugerrådet Tænk har kåret som det bedste. Det er effektivt i vaske helt ned til 20 grader.


anglamark vaskemiddel

Husk at vaske tøj med vrangen ud af.


Da mudderet ikke kom helt af, besluttede jeg at vende habitbukserne med den rigtige side ud af og give dem 30 min ekstra med samme indstillinger som før.

Så blev de helt rene.

Efter at de var tørre (husk at lægge uldtøj til tørre – IKKE hænge det, da det ellers bliver strakt), strøg jeg dem på strygebrættet og her er resultatet:

Husk at stryge tøj med vrangen ud af.

Konklusion

Man kan altså godt selv vaske sine habitbukser, i hvert fald så længe, at man giver dem en skånsom vask.

Du kan se hele mildt genbrugsshops udvalg af habitbukser lige her


#detmildt