50% rabat på alt i den fysiske butik i Aarhus

Guppyfriend vaskepose mod mikroplast


Tobias Lindhardt Iversen

4. november, 2019

Imens jeg arbejdede på denne her hjemmeside, lærte jeg en masse om de forskellige tekstiler, som tøj er lavet af og hvilke der er de mest miljøvenlige.


Jeg blev ret stor tilhænger af Patagonia og deres tøj, fordi de så længe har kæmpet for en mere bæredygtig tøjproduktion. De bruger rigtig meget genbrugsplastik i deres tøj og de tænker samtidig også over, hvordan de farver deres tøj og på gode arbejdsforhold i alle ledende af deres produktion.

Men så blev jeg pludselig i tvivl om, hvor miljøvenligt Patagonias tøj egentlig var. Godt nok er det meste af deres tøj lavet af genanvendt plastik, hvilket er virkelig bæredygtigt, men tøjet er trods alt stadig lavet af netop plastik (f.eks. polyester, nylon eller akryl). Problemet med tøj spundet af plastik er mikroplast.

Hver eneste gang vi vasker tøj, som er lavet af plastik, frigives der mikroplastik som ender ude i vores natur. Plastik er et menneskeskabt materiale, så det bliver ikke nedbrudt i naturen. Meget af det havner i stedet i den mad, vi spiser.

Det fik Patagonias tøj til at virke knapt så miljøvenligt…

Men så forleden stødte jeg på den her smarte vaskepose, som reducerer frigivelsen af mikroplast med helt op til 86%. Du skal blot putte dit “plastiktøj” (nylon, polyester, akryl) i posen og vaske det, som du plejer sammen med dit andet vasketøj.

Så slipper der næsten ingen mikroplast ud og det hjælper miljøet gevaldigt!

Posen kan holde i flere år før, det er nødvendigt at købe en ny og den koster kun 199 kr!

Tjek videoen ud forneden.
#detmildt

Guppy Friend vaskepose kan købes her: thezerowasteshop

Summary
Guppyfriend vaskepose mod mikroplast
Article Name
Guppyfriend vaskepose mod mikroplast
Description
Læs om Guppyfriend vaskepose mod mikroplast og bliv klogere på, hvorfor du skal bruge den til at vaske dit "plastik tøj".
Author
Publisher Name
mildt
Publisher Logo