Genbrugstøj online: 5 fordele ved at købe det online i stedet for fysiskTobias Lindhardt Iversen

7. september, 2020Genbrugstøj er for alvor kommet online. Det har været det længe i form af privates salg til private gennem f.eks. Trendsales og Dba.dk, men diverse genbrugsbutikker og vintagemarkeder er de seneste år også hoppet med på vognen og er begyndt at sælge deres genbrugstøj online.


Men hvorfor købe genbrugstøj online?


Tænksom: Skal jeg købe genbrugstøj online eller i fysisk butik


Det er som regel dyrere at købe genbrugstøj online i hvert fald sammenlignet med den lokale genbrugsbutik, der er drevet af en velgørenhedsorganisation. Der er dog en masse rigtig gode grund til at investere lidt mere i dit genbrugskøb.

Køber du i forvejen dit genbrugstøj i privatejede vintage- og genbrugsbutikker, hvor prisen er højere – ligesom i de online genbrugsbutikker (genbrugsshops) – er der dog stadig en masse gode grunde til at købe genbrugstøjet online, så læs endelig videre.

For at gøre det nemt og overskueligt har jeg lavet en liste med 5 fordele ved at købe genbrugstøj online.

Derefter vil jeg også nævne 5 ekstra fordele ved at købe dit genbrugstøj igennem mildt genbrugsshop.

Til sidst i indlægget får du en liste over alle de steder, hvor du kan købe genbrugstøj online.5 gode grunde til at købe genbrugstøj online


1. Det er tidsbesparende

Du er sjældent så heldig, at du finder lige præcis det stykke tøj, som du står og mangler i den første genbrugsbutik du går i. Oftest kræver det besøg i adskillige genbrugsbutikker før du finder det, som du leder efter.

Nogle gange kræver det endda også flere genbrugsture over flere dage. Mange gange går du forgæves.

Du bruger altså masser af timer på at gå fra butik til butik, som du kunne have sparet ved at gå online og kigge. Online kan du nemlig meget hurtigere danne dig et overblik over, om der er det tøj som du står og mangler.

Og det bringer os faktisk også videre til den næste fordel.

Genbrugstøj på stativ i fysisk butik - ikke online


2. Mere overskueligt

Udover at shoppe genbrugstøj online er mere tidsbesparende, så er det også mere overskueligt, som før nævnt.

Mange genbrugsbutikker bugner med tøj, som ikke er sorteret på nogen måde. Finder du endelig det stykke tøj, som du har ledt efter, er det ikke sikkert at det er i din størrelse.

Når du handler genbrugstøj online, kan du bruge filtre og hurtigt få en oversigt over lige netop det genbrugstøj, som du leder efter. Du kan oftest både vælge kategori, størrelse, farve, prisniveau og materiale.

Det er altså meget nemmere at skabe et overblik, når du handler genbrugstøj online og det gør i sidste ende din genbrugsshoppe-oplevelse mere overskuelig, behagelig og mindre frustrerende.

3. Genbrugstøj uden fejl/mangler

Når du køber genbrugstøj online, er der stort set garanti for, at du ikke ender med at købe et stykke tøj, der enten er hullet, beskidt, slidt, mangler en knap eller noget helt femte i modsætning til, når du handler i fysiske genbrugsbutikker, drevet af velgørenhedsorganisationer.

Hvis du skal betale flere penge for dit genbrugstøj, bliver virksomhederne der sælger det også nød til at sikre at genbrugstøjet lever op til en vis standard. Modtager en kunde genbrugstøj med fejl kan det desuden ende ud i en dårlig anmeldelse eller utilfredse forbrugere, hvilket virksomhederne ikke ønsker.

Genbrugstøj online collage


4. Udvalget er større online

Hvis du ikke lige bor i København, Aarhus eller en anden større by med en masse genbrugsbutikker, så kan udvalget være meget småt.

Når du køber genbrugstøj online, er du ikke begrænset på baggrund af, hvor du befinder dig. Genbrugstøjs-verdenen ligger for dine fødder.

5. Få tilsendt e-mails når der kommer nyt genbrugstøj

Titlen forklarer det sådan set meget godt. I stedet for at du selv skal holde øje med, hvornår den lokale genbrugsbutik fylder stativerne op, kan du blot tilmelde dig et nyhedsbrev og få en besked direkte i din indbakke om, hvornår der er nyt tøj.

På den måde går du aldrig glip af nye tilføjelser.

Det var de 5 fordele ved at handle genbrugstøj online.


Som et supplement til listen har jeg tilføjet 5 ekstra fordele, som du får ved at handle genbrugstøj online gennem mildt genbrugsshop.

Dem får du her:

5 ekstra fordele ved at købe genbrugstøj online i mildt genbrugsshop

1. Du støtter stadigvæk velgørenhed

Størstedelen af det genbrugstøj du finder på mildt er købt hos velgørenhedsorganisationer, så udover at gøre et bæredygtigt køb, støtter du også stadigvæk velgørenhed, når du køber genbrugstøj i mildt genbrugsshop. 

2. Genbrugstøj der holder.

Stort set alt genbrugstøjet på mildt genbrugsshop er af høj kvalitet, da jeg går efter at finde tøj, der er lavet af gode materialer som f.eks. uld eller bomuld.

Udover at tøjet er lavet af gode materialer, hvilket gør det langtidsholdbart, så forsøger jeg også at levere et tøjudvalg til dig, som ikke er sæsonpræget – altså tøj i et tidløs design. Genbrugstøjet holder altså sæson efter sæson, så det kan gøre dig glad i mange år.

3. Gratis fragt og retur

Hvis du bor i Aarhus eller omegn kan du få gratis fragt OG retur på alle dine ordre. Bor du et andet sted i landet kan du få gratis fragt ved køb over 199 kr.

4. Personlig shopper

Har du brug for hjælp til at finde et bestemt stykke tøj?

På mildt genbrugsshop kan du blot skrive til mig i chatten eller på mail og så skal jeg nok forsøge at finde lige netop det stykke genbrugstøj, som du står og mangler – helt uden forpligtelser for dit vedkommende.

Læs mere om der her.

5. Ekstra hjælp

Udover at du kan købe genbrugstøj på mildt genbrugsshop, kan du også en hel masse andet. Du kan f.eks. finde en liste over bæredygtige tøjmærker og forhandlere af disse – både online og i fysiske butikker.

Du kan lære en hel masse om de certificeringsmærker, som du skal kigge efter, for at spotte om tøj er bæredygtigt. Du kan også læse, hvordan du forlænger dit tøjs levetid ved at f.eks. at vaske og tørre det ordentlig og du finder bl.a. guides til, hvordan du kan reparere det.

Det er bare at gå på opdagelse i mildt universet.

Til slut – som lovet – får du her en liste over alle de online genbrugsbutikker (genbrugsshops), som jeg kender til:

(Skriv endelig hvis du synes, der mangler nogle)


Er du i tvivl om hvorfor du overhovedet skal købe genbrugstøj, så kan du måske blive inspireret af videoen her:

Summary
Genbrugstøj online: 5 fordele ved at købe det online i stedet for i fysiske butikker
Article Name
Genbrugstøj online: 5 fordele ved at købe det online i stedet for i fysiske butikker
Author
Publisher Name
mildt
Publisher Logo