50% rabat på alt i den fysiske butik i AarhusBlack Friday og danskernes tøjforbrug


Tobias Lindhardt Iversen

24. november, 2019

Indeholder reklamelinks

I anledningen af Black Friday på fredag handler dagens indlæg om vi danskeres tøjforbrug. Jeg har fundet nogle tal frem om vores tøjforbrug, som du muligvis har hørt før, men jeg synes de tåler en repetition. Der gemmer sig sikkert også et enkelt tal, du ikke har hørt før.

En dansker køber gennemsnitlig 16 kg tekstil om året. Det svarer til ca. 89.000 tons købt tekstil i alt. Hvis man sætter det lidt på spidsen, svarer det til at du køber ca. 104 T-shirts på ét år. Det er en ny T-shirt hver ”tre og en halv”-dag.

Samtidig ender mindst 31.000 tons tekstil på forbrændingen hvert år.
Organic basics
Organic Basics giver dig 30% rabat på deres varer på Black Friday, men vil til gengæld plante 50 kvm2 blomstermark for hver ordre de modtager. Det vil de gøre i samarbejde med naturbeskyttende grupper og biavlere.Patagonia
I 2016 donerede Patagonia 100% af deres omsætning på Black Friday til miljøorganisationer. Det meddelte de en uge inden dagen og de endte med at lave en omsætningsrekord på 10 millioner dollars, som alt sammen blev donereret.


Elsk
Der bliver ingen Black Friday hos Elsk. Heldigvis skal du, som de udtrykker det ”… ikke frygte at det du gerne vil købe, bliver sat ned dagen efter”.

Armed Angels
Sidste år investerede Armed Angels 10 euro for hvert salg de modtog på Black Friday i tyrkiske tekstilarbejderes børn. Således formåede de at betale et års skolegang for 67 børn i Bera, Istanbul.


Mads Nørgaard
Mads Nørgad har igen i år valgt at boycotte Black Friday. De lukker simpelthen webshoppen på dagen. De siger bl.a. ”Verden har brug for det stik modsatte af Black Friday, nemlig mere omtanke og flere bæredygtige løsninger”


Tænk lige en ekstra gang over det inden du køber noget på Black Friday.

#detmildt