Hvorfor købe genbrug?

  1. Det er det mest bæredygtige at gøre, når det kommer til at købe tøj. Du sætter nemlig ikke et nyt stort forurenende aftryk på jorden, når du køber genbrug.
    Læs mere om det her.
  2. Det er billigere end at købe nyt tøj – selv når det er på udsalg.  Det er i hvert fald målet her på siden. Oftest er genbrugstøjet af samme eller bedre kvalitet, fordi jeg sørger for at købe tøj ind, der er lavet af gode materialer, screene det og desuden sender jeg det til skrædderen, hvis det trænger til småreparationer, inden det bliver solgt videre. 
  3. Du støtter oftest et velgørende formål, når du handler genbrug.
  4. Der er gode chancer for at finde noget unikt tøj, enten fordi genbrugstøj typisk er et ældre tøjmærke eller fordi det er fra gamle tøjkollektioner.

FN's verdensmål

“12.5 Inden 2030 skal affaldsmængden væsentligt reduceres gennem forebyggelse, reduktion, genvinding og genbrug.”

Det gør vi ved at købe genbrug, så vi stopper overproduktion af tøj og bruger det tøj vi har i forvejen i meget længere tid i stedet. I Danmark brænder vi faktisk over halvdelen (ca. 40.000 tons) af det tøj, der bliver samlet ind hvert år…
Undersøgelser antager at verdens tøjforbrug vil være steget 63% i år 2030 – fra 62 millioner tons til 102 millioner tons. Der er altså virkelig vigtigt, at vi for alvor begynder at genbruge. 

Flere bæredygtige vilkår når du handler her på siden

  1. Tøjet på shoppen kommer aldrig på tilbud.  Tøjindustrien har en dårlig vane med at have tøj på tilbud hver uge, næsten hverdag. Det får os til at forbruge mere end nødvendigt, hvilket er med til at sætte et dårligt aftryk på klimaet.
  2. Tøjet bliver sendt i RE-ZIP pakker eller FSC-certificeret papæsker. Når du bruger RE-ZIP til forsendelse sørger du for at en forsendelsespakke bliver genbrugt helt op til 30 gange. FSC-certificeret pap kommer fra bæredygtigt skovbrug. Læs mere om det her