50% rabat på alt i den fysiske butik i Aarhus


Bæredygtig tøjforsendelse


Tobias Lindhardt Iversen

10. december, 2019

For godt en uge siden, var der i mange medier en historie om en kvinde, som var blevet bandlyst fra Boozt, fordi hun havde sendt for mange af sine køb retur. Der var mest af alt fokus på, at kvinden var blevet uretfærdigt behandlet og Boozts nye ’Fair Use’-klausul, der skal forhindre folk, der sender meget tøj retur i at handle hos dem igen.

Men alle de her pakker, der blive sendt frem og tilbage er også et stort problem for miljøet.

Alt tøj bliver nemlig sendt afsted i enten plastik- eller papemballage og det skaber et enormt forbrug af disse. Der er heldigvis mange mennesker, som arbejder på at gøre emballagen mere miljøvenlig og dermed mindske CO2-uledningen.

Consjus og Elsk pakker f.eks. ikke deres forsendelser ind i plastik. De pakker som mange andre virksomheder med fokus på bæredygtighed, deres forsendelser ind i miljøvenlig indpakning.

Men nogle tager den skridtet videre.

I dag vil jeg snakke om to firmaer, som gør netop dette ved at tilbyde genanvendelige emballager. De hedder RePack og RE-ZIP.

RePack er en finsk virksomhed. Deres emballage bliver brugt til mindst 20 forsendelser og udleder sammenlignet med 20 engangsemballager, der bliver smidt ud efter første brug, 80% mindre CO2. Emballagen er lavet af plastik (Polypropylen), som kan genbruges.

I Danmark bruger bl.a. Mads Nørgaard RePack. I deres webshop vælger du, om forsendelsen skal fragtes i normal emballage eller en RePack-emballage. Vælger du RePack koster det 30 kr. ekstra. Når du returnerer emballagen, får du 30 kr. i rabat på dit næste køb.

RE-ZIP er et dansk koncept. Deres emballage bliver brugt i op til 30 forsendelser og deres emballage udleder 42% mindre CO2 sammenlignet med engangsemballage. Deres emballage er lavet af en blanding af FSC-certificeret pap og latex for at gøre den holdbar, samt velcro.

RE-ZIP samarbejder bl.a. med BeAwear, som forhandler bæredygtigt herretøj. Hos dem kan du vælge at få din forsendelse leveret i en RE-ZIP-emballage for 35 kr. Næste gang du handler for over 500 kr. tøj, får du 100 kr. i rabat.

#detmildt

Se videoen her og bliv klogere på, hvordan det helt præcist fungere.